New music

Soundtrack bestaande uit 3 muziekstukken voor de film INFORG. Opgenomen in de Q-Factory, Amsterdam.

INFORG
In 2008 bekritiseerde de duitse biochemicus Otto Rössler openlijk het Large Hadron Collider (LHC) experiment in Genève, het experiment waarbij protonen tegen elkaar worden gebotst in ’s werelds grootste en meest krachtige deeltjesversneller. Bespot door zijn collega’s, probeerde Rössler via een rechtszaak het experiment tegen te houden: Hij waarschuwde dat het experiment mogelijk levensgevaarlijke zwarte gaten zou kunnen veroorzaken die het einde van de wereld zouden betekenen. Volgens Rösslers berekeningen zouden deze zwarte gaten tot enorme proporties groeien en de aarde opzuigen. 

Dit inspireerde Paul Schenk (Amsterdam, 1970) tot het maken van de animatiefilm INFORG, waarin uitdijende zwarte gaten dienen als filofische metafoor voor een steeds digitaler wordende samenleving. Het grote verlangen van de hoofdpersoon in de film is het worden van een smartphone, een informational organism, of in andere woorden: Een inforg.

Een verhaal verteld door smartphones en gaten. Geïnspireerd door de buitengewone ideeën van de Italiaanse filosoof Luciano Floridi en de Duitse biochemicus Otto Rössler.

 

 

 

Share:
Copyright Paul Schenk 2023 - Music protected by Buma/Stemra