Maagtabletten

Stel, je bent man en je hebt behoefte aan borsten. Dat kan. Je krijgt ze vanzelf bij het slikken van maagtabletten, ook als je geen behoefte hebt aan borsten. Ik had afgelopen zomer wekenlang bloed uit de keel en hevige keelpijn. Volgens de KNO-arts was dit mogelijk het gevolg van koffie drinken en te gekruid eten , wat aardig kan kloppen ja: Die regelmatige Thaise, Indonesische en Indiase curry’s die mijn slokdarm kietelen kunnen aardig gekruid zijn, daar zijn het immers curry’s voor. Een aangetaste slokdarm, in combi met oprispend maagzuur oftewel reflux is dan het tamelijk ongezellige en ongewenste resultaat. Dus huppetee, receptje maagtabletten eroverheen, d.w.z. zeer zware maagtabletten met als mogelijke bijwerkingen:

VERGROTE BORSTEN BIJ MANNEN
Ernstige leverproblemen leidend tot leverfalen
AGRESSIVITEIT
Hallucinaties
Zeer ernstige huiduitslag of blaren of loslatende huid
Ernstige nierproblemen

Na het lezen van deze vrolijke bijwerkingen in de bijsluiter stond ik natuurlijk te trappelen om die pillen in te nemen, me verheugend op twee borsten, loslatende huid en een potje agressief gedrag naar de medemens. Tof! Niet echt dus. Dus lekker de medicijnen links laten liggen. Vervolgens het volgende gaan doen:

Geen koffie
Geen scherp voedsel

Dit advies staat nl. gewoon op internet bij „slokdarmontsteking” en… Nu zijn de klachten over. Nu mag je nooit op internet zoeken bij ziektes maar dat vind ik zo’n onzin, want mensen, het internet heeft vaker gelijk dan uw eigen huisarts of specialist! Als je dan bedenkt dat miljoenen mensen op deze wereld verslaafd zijn voor de rest van hun leven aan maagtabletten… Dat heb ik dus even voorkomen met Dr. Google!

De pharmaceutische industrie is zieker dan de patiënten die hun rommel slikken.

Share:
Copyright Paul Schenk 2023 - Music protected by Buma/Stemra