Magnum Opus reborn!

Knoert op Kont van der Parren’s “Feest van de Feiten”

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het definitief; Ik ga terug naar het beeldverhaal, en ga mijn graphic novel Magnum Opus afmaken; Werk aan dit boek, mijn grootste droom aller tijden en magnum opus, was stilgelegd in 1997 omdat ik met de opkomst van het internet niet langer geloofde in een “literair beeldverhaal”… Maar het was ook de angst om met een graphic novel in het verdomhoekje van de boekwinkel terecht te komen, naast de Donald Duck en andere door kinderen gelezen, snel te consumeren lectuur. In ieder geval op een plek waar volwassenen zich niet zouden durven te vertonen.

Het blijkt nu dat ik me heb vergist en de graphic novel juist behoorlijk in opkomst is en vooral de laatste paar jaar enorm populair aan het worden is. In de VS is het al zover dat graphic novels rug aan rug staan met romans en dat is groot nieuws… Daarvoor ren ik onmiddellijk terug naar m’n tekentafel!

Striptekenaars lachen me nu natuurlijk keihard uit omdat ik zo achter de feiten aan loop, maar Xcuse me… Ben de laatste jaren met hele andere (commerciĆ«le… blegh) zaken bezig geweest dan beeldverhalen, maarrrr… ik wil u allen erop wijzen dat hier een zwaar door de wol geverfde comic artist zit die de geweldigste graphic novel aller tijden op de plank heeft liggen, jawohl!

Zo is dat! Dus dat wordt een echte comeback. Michael Jackson’s comeback was niet zo geslaagd, maar die van mij gaat helemaal goed komen!

Share:
Copyright Paul Schenk 2023 - Music protected by Buma/Stemra