Frühling in Berlin!

Lente lente! Wat foto’s van o.a. Künstlerhaus Bethanien in Kreuzberg, en de Muur opnieuw beschilderd door kunstenaars, de zg. East Side Gallery in Friedrichshain, bij mij om de hoek.

De val van de Muur is in november 20 jaar geleden en moest er daarom weer netjes uitzien, en daarvoor moesten ze eerst wel een paar jongens met drillboren op de muur loslaten om zich even flink uit te leven op het betonrot. Kunstenaars kunnen daarna de oorspronkelijke schilderingen van 1990 weer overdoen, wat hier en daar al gebeurt.
Ik heb snel wat authentieke brokstukjes Muur weggegrist; Die brokken zijn immers goudgeld waard want die worden nog altijd in souvenirwinkeltjes voor 20 euro per stuk verkocht… Echt of onecht, en dan met een onecht echtheidscertificaat erbij. Die brokstukken van mij zijn in ieder geval wel echt, maar ja, wie gelooft dat. En waar haal je zo’n echtheidscertificaat als je eenmaal een echt brokstuk te pakken hebt? En hoe echt is zo’n echtheidscertificaat?……… Hmmm. Brokstukken toch maar weer teruggelegd.

Share:
Copyright Paul Schenk 2023 - Music protected by Buma/Stemra