Margriet

Ik vond een artikel van NOS Journaal-correspondent Margriet Brandsma op de NOS-weblog. Gaat over fietsen in Berlijn, maar dit stukje, daar werd ik helemaal vrolijk van, citaat: 

“Arm maar sexy, noemt de Berlijnse burgemeester Wowereit zijn stad. Dat arm spreekt voor zich, sexy slaat op het feit dat Berlijn heel erg in is. Toeristen weten de weg naar de stad massaal te vinden en onder artiesten, kunstenaars, vrijbuiters is het nog steeds voorschrift dat je een tijdje in Berlijn gewoond moet hebben. “

Prachtig omschreven! Bedankt, Margriet! Is het toch niet voor niets geweest, en dat maakt een hoop goed! En verder:

“Wat er zo speciaal is aan de stad? Nou, het bijzondere aan Berlijn is bijvoorbeeld dat iedereen het zo’n bijzondere stad vindt. Een stad waar je niet gemakkelijk een betaalde baan vindt maar waar je geld kunt verdienen met een idee.”

Ook mooi. Overigens ben ik Brandsma eens honduitlatend tegengekomen bij de Oberbaumbr├╝cke tussen Kreuzberg en Friedrichshain, en ik dacht “verrek, daar heb je haar”. Ze voelde de starende blikken prikken dus dat werd een partijtje terugstaren van jewelste. Plotseling stonden we ineens helemaal stil, op 10 meter afstand van elkaar, met haar verbaasde hond precies in het midden, wel 10 seconden te staren… Ik maakte een gebaar van “wat zijn we hier aan het doen” en vluchtte toen snel weg. 
Achteraf gezien was dat staren een teken van heimwee, want Brandsma was natuurlijk een stukje vertrouwdheid van het Nederlandse journaal… 

Nu ja, tot zover wat herinneringen aan Berlijn. In ieder geval geweldig geformuleerd, Margriet! 

Share:
Copyright Paul Schenk 2019 - Music protected by Buma/Stemra